Mama zijn is ...

Gepubliceerd op 8 mei 2021 om 23:20

Ondertussen ben ik al 13 jaar mama (wow wat word ze groot) van een prachtige dochter, en al 8 jaar mama van een geweldige zoon.

En voor mij is mama zijn nog altijd het mooiste wat er is. Ik ben redelijk jong mama geworden, 3 maand voor mijn 20ste verjaardag. Ik had altijd gezegd dat ik een jonge mama wou zijn en tot op de dag van vandaag heb ik er nog geen moment spijt van gehad. Ja, natuurlijk waren er mensen die me te jong vonden. Maar ik vind dat op mama zijn geen leeftijd staat.

Ondertussen ben ik 32 jaar. Zalig gewoon om al grote kinderen te hebben. Maar soms laten men kinderen mij me oud voelen. De moment dat men dochter een watts app bericht stuurt in een taal die ik totaal niet begrijp of mijn zoon die iets uitlegt van fortnite met woorden die ik totaal nog nooit heb gehoord. Maar het voordeel is dan weer dat ze mij ook dingen kunnen leren over social media en video's maken. Want daar zijn kinderen tegenwoordig een krak ik. 

 

Voor iedereen is mama zijn anders, maar toch eigenlijk hetzelfde. Soms houden we ervan om mama te zijn, soms wat minder, soms zijn we bang dat we geen goede mama zijn en soms voelen we ons een top mama. We kennen allemaal wel dat gevoel.

De momenten dat je kleintje je aankijkt met die engelen oogjes, en dan lief fluistert "mama, ik hou van jou". Je hart smelt, je krijgt tranen in je ogen en bent zo trots. Dat gevoel kan even snel ook verdwijnen als dat kleintje in het midden van de winkel hysterisch begint te krijsen omdat ze dat ene speelgoedje niet krijgt. 

Speciaal voor Moederdag hebben we geprobeerd om de wild ride die moederschap heeft samen te vatten met enkele quotes. Herken jij ze allemaal? En weet je er nog een leuke? laat ze gerust achter in de reactie.

Mama zijn is...

 • Verdrietig en trots tegelijk zijn over hoe groot je kindje al is
 • Het af en toe ook niet meer weten, maar toch dapper doorgaan
 • Al 3549 foto's van je kind op je telefoon bewaren
 • Een middag shoppen en terugkomen met alleen spullen voor je kinderen
 • Stiekem even aan het hoofdje van je baby ruiken
 • Naar je werk rijden en halfweg merken dat je nog aan het meezingen bent met k3
 • Naar de rommel kijken, weten dat je moet opruimen maar dan toch besluit gewoon het licht uit te doen en te doen alsof het er niet is
 • Zeggen “dat zou bij ons niet waar zijn” en een half jaar later je woorden moeten terugnemen
 • Onderhandelen en compromissen sluiten. “Geef mama een zoentje en dan krijg je een koekje”
 • Halverwege juli al stiekem aftellen naar 1 september
 • ...

Maar het allerbelangrijkste

Het is liefde. Grenzeloze, onvoorwaardelijke liefde!

 

Aan alle mama's, Jullie doen het geweldig! Een heel fijne moederdag. 

 

Veel liefs,

Debby & Glenn

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.