De beste 1 april grappen

Gepubliceerd op 1 april 2021 om 08:00

Het is weer de grappigste dag van het jaar! 1 April!

Maar hoe is deze dag eigenlijk ontstaan? 

De vermoedelijke oorsprong van 1 april is het Edict van Roussillon van 1564 waarbij Karel IX besliste dat het nieuwe jaar zou ingaan op 1 januari. Tot dan werd de overgang naar het nieuwe jaar gevierd van 25 maart tot 1 april.

Vele mensen vergaten het nieuwe systeem of wilden zich hiertegen verzetten. Mensen werden uitgenodigd voor nepfeestjes en kregen nepcadeau's. Die cadeau's waren vaak vissen omdat men nog in de vastenperiode zat en dus geen vlees mocht eten. Later werden het nepvissen en zo onstond de "poisson d'avril", de aprilvis.

Nu we dit weten gaan we verder naar de top 10 beste grappen die je zelf makkelijk kan uitvoeren.

Want we willen toch allemaal diegene zijn die de grap uithaalt. 

  1. Knoflook tandpasta

       Vervang ‘s avonds laat of ‘s ochtends vroeg de tandpasta met knoflooksaus. Zorg ervoor dat er nog een deel tandpasta in zit, zodat je niet gelijk ziet          en ruikt dat het knoflooksaus is. Nu wachten tot iemand zijn tanden gaat poetsen…

  2. Eieren in schoen

        Stop bij iemand in zijn schoenen een ei. Zorg er voor dat het ei helemaal vooraan bij de tenen zit. Wanneer diegene zijn schoenen aandoet zal het            ei kapot gaan!

  3. Folie om de WC bril

       Doe de WC bril omhoog en trek doorzichtig folie over de WC pot. Doe nu weer de bril naar beneden en wanneer iemand naar de WC gaat zal                   diegene helemaal nat worden!

  4. Portemonnee

       Al een oude truc, maar hij blijft altijd grappig. Doe aan een dun touwtje, of een stuk visdraad een portemonnee. Verstop jezelf en leg de                               portemonnee op een plek waar veel mensen langs komen. Wanneer iemand ‘m probeert te pakken trek je de portemonnee snel weg!

  5. Scheetzak

      Koop bij de plaatselijke fop- of feestwinkel een scheetzak. Leg de scheetzak onder een dun kussentje en wacht tot iemand er op gaat zitten.

  6. Snor

      Teken de nacht voor 1 april stiekem, wanneer je ouders in een diepe slaap liggen, met stift een snor op hun gezicht. Als ze ‘s ochtends wakker                     worden en in de spiegel kijken zullen zij zich rot schrikken!

   7. Zout in plaats van suiker

       Wees heel attent en zet voor iemand een heerlijk kopje koffie of thee. Wanneer iemand er wat suiker in wilt, doe je er in plaats van suiker zout in. Dat         smaakt wel héél raar….

  8. Eten met oogjes

       Plak op alle boodschappen in de koelkast oogjes, zeg je kind vervolgens dat het zelf een toetje of wat anders mag pakken in de koelkast. Wedden           dat je kind net zulke grote ogen op zal zetten!

  9.Afstandsbediening werkt niet

     Plak wat tape over het lampje dat het signaal doorstuurt naar het kastje van de tv. Op die manier komt het signaal niet door  en lijkt het net alsof de         afstandsbediening niet werkt.

10.Ook goedemorgen

     Plak een stadiontoeter achter de deur, iedere keer als die openzwaait kunnen zelfs de buren meegenieten. Hoe lang zou hij blijven zitten? Of zouden       de kinderen er juist plezier in krijgen en ben jij de eerste die hem weg haalt?

 

Natuurlijk zijn er nog zoveel meer grappen die je kan uithalen.

Ik heb nog een paar super leuke YouTube filmpjes gevonden met geweldige 1 april grappen.

 YouTube - Grappen die je thuis kan uitvoeren

 YouTube - 31 coole grappen

 YouTube - 1 april bij Nickelodeon

 

Ik weet alvast wat ik ga doen.

Heb jij nog een leuke grap? of ben jij zelf al goed beetgenomen?

Laat gerust een reactie achter en laat het ons weten.

 

Veel liefs,

Debby & Glenn

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.