Onze favoriete plek

Gepubliceerd op 27 maart 2021 om 22:20

Iedereen heeft wel zijn of haar favoriete plekje. Voor de ene is dit de hangmat in de tuin, voor de ander een leuk park.

Voor ons is dit ons eigen plekje met onze caravan op de Lilse bergen. Ondertussen zijn we aan ons 6de jaar dat wij een vaste jaarplaats hebben waar onze caravan is geinstallerd. Elk jaar zien we weer uit naar de lente. Vanaf dat het goei weer begint, staan we elke vrijdag te poppelen om te kunnen vertrekken naar de camping.

Waarom we dit nu zo leuk vinden? Dat is ons plekje waar we even alles vergeten. Even weg van de dagelijkse sleur. Ons plekje waar de kinderen net dat tikkeltje losser gelaten worden. Want daar maakt het niet uit dat we tot s'middags in onze pyjama rondlopen. Of wat maakt het uit dat de kinderen vol hangen met modder en zand. Dan weten we dat ze hun hebben geamuseerd. 

Vanaf wij de bareel binnen rijden, vergeten wij even alles van buiten af. 

Elk jaar hebben we in de lente ook onze grote lente schoonmaak. Want na de winter heeft alles eens een grote schrob beurt nodig. Maar zelfs dat doen we met veel plezier. In het allereerste lente zonnetje, alles open om te verluchten, muziekje op en gaan. Want we weten dat dit het teken is dat het kampeerseizoen bijna van start gaat. 

 

En dan heb ik nog niet gesproken over het sociaal contact. Het is zalig om s'morgens op te staan, en dan met een koffie in de hand buiten te gaan kijken. Nog voor je tas koffie op is heb je al 5 keer goeiemorgend gezegd, 2 babbeltjes gedaan en een uitnodiging gehad om "straks 1ne te kome drinken".

Onze kinderen kijken ook altijd weer uit naar het weerzien van hun vriendjes. Die zien elkaar een hele winter niet, maar vanaf we terug zijn weten ze perfect waar ze op het einde van vorige zomer gebleven zijn. Ze weten ook altijd wel wat te doen. Met zen allen naar het skate park, naar de grote speeltuin of een kamp bouwen in het bos. En natuurlijk als het weer het toelaat, een duik in de zwemvijver. Ik kan je zeggen, de kinderen slapen hier als een roosje na zo een leuke, drukke dag.

Ik kan zo nog uren verdergaan waarom dit ons favoriete plekje is. Maar ik zou zeggen ,Probeer het zelf eens, pak je tent, caravan, mobilhome,... ga naar een camping en geniet. 

 

Veel liefs,

Debby & Glenn

Reactie plaatsen

Reacties

Marianne Westbroek
3 jaar geleden

Wij kwamen er 26 geleden voor het eerst. Onze jaarlijkse vakantie.
Onze kinderen 2 van drie gaan er nu jaarlijks naar toe met hun kindjes.
Nog steeds genieten daar.
Dit jaar komen wij ook weer een weekje in een sta caravan. Het bijf genieten op de Lilse Bergen.